fbpx
More
    ΑρχικήΕιδήσειςΕκστρατεία ενημέρωσης Γονέων και Κηδεμόνων «Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο»

    Εκστρατεία ενημέρωσης Γονέων και Κηδεμόνων «Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο»

    Η εκστρατεία του Europalso  «Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο: Η ’γνοια Βλάπτει Σοβαρά την Οικογένεια» ξεκίνησε πειραματικά το 2014 και αμέσως αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από τα μέλη και τα συνεργαζόμενα Κέντρα Ξένων Γλωσσών ανά την Ελλάδα.

     

    Ο στόχος της εκστρατείας είναι να ενημερωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι γονείς για τους κινδύνους που απειλούν τα παιδιά μας από την ανεξέλεγκτη χρήση της τεχνολογίας και να διασφαλίσει μέσω της εκπαίδευσης και της ευαισθητοποίησης τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για αυτά.

     

     

    Η εκστρατεία κινείται σε δύο άξονες:

     

    Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών: Σε ειδικά σεμινάρια, έχουν εκπαιδευτεί ως σήμερα πλέον των 2000 εκπαιδευτικών – εργαζόμενων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών μέλη του Πανελληνίου διότι θέμα της ασφάλειας των παιδιών μας στο διαδίκτυο μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από ένα συμπαγές μέτωπο Οικογένειας  Πολιτείας  Εκπαιδευτικών. Ο στόχος είναι να δημιουργήσουμε μέσω της ενημέρωσης μια ασπίδα γύρω από τα παιδιά που φοιτούν στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Europalso (μέλη και συνεργαζόμενα).

     

    Εκπαίδευση γονέων: Παράλληλα, σε τοπικές εκδηλώσεις μέσα στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών μέλη του Europalso έχουν διοργανωθεί πάνω από 70 ομιλίες-σεμινάρια διάρκειας 3 ωρών κατά τη διάρκεια των οποίων έχουν ενημερωθεί πάνω από 2.500 γονείς και έφηβοι στην Αθήνα και  άλλες πόλεις. Οι εκδηλώσεις αυτές είναι ανοιχτές για τις τοπικές κοινωνίες έτσι ώστε να επωφεληθούν όσοι γονείς το επιθυμούν.

     

     

    «Ασφάλεια στο διαδίκτυο- Η άγνοια βλάπτει σοβαρά την οικογένεια»

    Σχεδιασμός-Παρουσίαση: Στέλλα Φλωρά, Εκπαιδευτικός, Εκπαιδεύτρια

     

    Κύρια σημεία σεμιναρίου:

    Αναλυτική παρουσίαση των κινδύνων που ελοχεύουν από την ανεξέλεγκτη χρήση του διαδικτύου (cyber bullying /κυβερνο-βασανισμός, εθισμός, διαδικτυακοί θηρευτές, ακατάλληλο υλικό, φωτογραφίες κλπ)

    Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και εφαρμογές που προτιμούν τα παιδιά και οι έφηβοι . Ποια είναι και ποιοι ακριβώς κίνδυνοι απειλούν τα παιδιά και τους εφήβους σε αυτά; (Αναλυτικά παραδείγματα και τρόποι προστασίας)

    Μπορεί το παιδί μου να πέσει θύμα εκβιασμού στο διαδίκτυο; Πως μπορώ να το προστατέψω;

    Μπορεί ο γονέας να θέτει σε κίνδυνο το ίδιο του το παιδί μέσα από το δικό του προφίλ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Facebook κλπ);

    Που μπορούν να καταλήξουν οι φωτογραφίες των παιδιών μας;

    Τι είναι το cyberbullying/κυβερνοβασανισμός; Πως θα προστατέψω το παιδί μου από αυτή τη μάστιγα;

    Εθισμός: Κινδυνεύει το παιδί μου; Πως μπορώ να το προλάβω και να το αντιμετωπίσω;

    Πως μπορώ να προστατέψω την ιδιωτικότητα  μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

    Συμβουλές βήμα-βήμα για την όσο το δυνατόν καλύτερη εκπαίδευση και καθοδήγηση των παιδιών

     

     

    Παράλληλα, η εκστρατεία υποστηρίζεται από:

     

    Έντυπα  Ειδικά αφιερώματα στο έντυπο περιοδικό Parents που διανέμεται δωρεάν στις οικογένειες που φοιτούν στα Κέντρα-Μέλη μας. Τα δύο τεύχη με την σχετική αρθρογραφία έχουν διανεμηθεί σε πάνω από 70.000 τεύχη.

     

    Ραδιοφωνικές συνεντεύξεις Αlpha Radio: Μέσα από τη φιλόξενη συχνότητα του Alpha Radio, το Europalso έχει προσφέρει επανειλημμένα ενημέρωση για θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο αλλά και θέματα ενδοσχολικής βίας.

     

     

     

    Όσα μέλη επιθυμούν να γίνει στο χώρο τους η παραπάνω παρουσίαση, παρακαλούνται να έρθουν σε επαφή με την γραμματεία του Συνδέσμου στο τηλέφωνο 210-3830752, προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία και τους όρους συμμετοχής.


    Βράβευση ΕUROPALSO από τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας και το πρόγραμμα «Αριάδνη»


     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Εξετάσεις Γλωσσομάθειας ESB Μαΐου 2024: Αιτήσεις – Προθεσμίες
    Εξετάσεις Europalso: Γιατί είναι σημαντικές για τους μαθητές
    Εξετάσεις ESB, CAMBRIDGE, IFG, GOETHE Μάϊος 2024: Εγγραφές – Διαδικασία – Προθεσμίες
    - Advertisment -

    Τελευταία Νέα

    Γραφείο Εξετάσεων