fbpx
More
    ΑρχικήΕιδήσειςΕνημέρωση για τις Εξετάσεις ESB

    Ενημέρωση για τις Εξετάσεις ESB

    Εξετάσεις ESB:

    A. Βελτιώσεις

    • C1 – C2 ESB  Από το Μάιο (2016) στα επίπεδα C1-C2 ESB καταργήθηκε το part five (transformations). Προστίθενται από πέντε ασκήσεις multiple choices στο part 1 και part 2 (Use of English).
    • Νέο Answer sheet – Writing ESB (Ενημερώστε τους υποψηφίους σας) Από την προηγούμενη εξεταστική περίοδο (Μάιος 2016), διατίθεται στους υποψηφίους το νέο, βελτιωμένο, answer sheet – Writing του ESB που έχει ενσωματωμένη την πρόχειρη κόλλα για την έκθεση. Οι υποψήφιοι, δηλαδή, μπορούν να χρησιμοποιούν για πρόχειρο, εάν θέλουν, την πρώτη σελίδα με επικεφαλίδα plan του answer sheet, η οποία φυσικά δεν βαθμολογείται. (πατήστε εδώ)

     

    B. Δωρεάν επανεξέταση στις εξετάσεις ESB

    Η ΔΩΡΕΑΝ επανεξέταση ισχύει:

    • για τους αποτυχόντες υποψήφιους σε όλα τα επίπεδα B1, B2, C1, C2  και
    • για τα νομίμως λειτουργούντα Κέντρα Ξένων Γλωσσών και τους νομίμως ασκούντες το επάγγελμα Καθηγητές Ξένων Γλωσσών (ΑΦΜ, ΔΟΥ, ’δεια διδασκαλίας).

    Σημαντική διευκρίνιση:

    Το δικαίωμα δωρεάν επανεξέτασης προϋποθέτει απαραίτητα:

    • Συμμετοχή του αποτυχόντα σε τουλάχιστον μία από τις δύο αμέσως επόμενες εξεταστικές περιόδους, Μαΐου ή Δεκεμβρίου, που έπονται της πρώτης, μηεπιτυχούς, συμμετοχής.
    • Σε περίπτωση επόμενης επανεξέτασης συμμετοχή, υποχρεωτικά, σε συνεχόμενες εξεταστικές περιόδους.

    Παράδειγμα: οι αποτυχόντες Μαΐου 2016, για να έχουν το δικαίωμα επανεξέτασης, θα πρέπει η πρώτη τους επανεξέταση να γίνει στις εξετάσεις είτε Δεκεμβρίου 2016, είτε Μαΐου 2017. Στη συνέχεια, εάν χρειαστεί επανεξέταση του υποψηφίου θα πρέπει να γίνει υποχρεωτικά Δεκέμβριο 2017 και ούτω καθεξής.

     

    C. UCAS

    Το αναγνωρισμένο από το ΑΣΕΠ ESB, συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των προτεινόμενων από το UCAS πιστοποιητικών για εισαγωγή στα Βρετανικά Πανεπιστήμια.

     

    D. Προωθητικό Υλικό Εξετάσεων ESB

    Έντυπο Υλικό

    Το Δημιουργικό τμήμα του Συνδέσμου επιμελήθηκε τα παρακάτω:

    1. Αφίσες

    Αφίσες για τις εξετάσεις ESB, στην οποία αναφέρονται τα χαρακτηριστικά των εξετάσεων, η αναγνώριση από το ΑΣΕΠ, η τηλεοπτική και ραδιοφωνική διαφήμιση κ.α.

    • ESB μπλε
    • ESB άσπρη

    2. Τρίπτυχα Εξετάσεων

    ΝΕΑ προωθητικά τρίπτυχα για τις εξετάσεις ESB και EUROPALSO, το οποία διατίθενται ΔΩΡΕΑΝ στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, σε πακέτα των 25 και 50 τεμαχίων, αντίστοιχα.

    • ESΒ
    • EUROPALSO

     

    Προτείνουμε στους Συναδέλφους να αναρτήσουν τις αφίσες στους χώρους του κέντρου τους και να μοιράσουν το τρίπτυχο σε μαθητές και γονείς. Έτσι θα συνδέσουν το κέντρο τους με τις έγκυρες και αδιάβλητες εξετάσεις ESB που τον επόμενο μήνα θα διαφημίζονται, εκτεταμένα, στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο. Οι αφίσες και τα έντυπα είναι διαθέσιμα στα γραφεία του Συνδέσμου και θα αποσταλούν, σταδιακά, σε όλα τα συμμετέχοντα Κέντρα Ξένων Γλωσσών.

     

    E. Τηλεοπτική, ραδιοφωνική και διαδικτυακή καμπάνια διαφήμισης  εξετάσεων ESB

    Τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο 2016, θα προβάλλονται διαφημιστικά σποτ των εξετάσεων ESB. Η προβολή θα είναι έντονη, σε όλα τα μεγάλα κανάλια και με έμφαση στις ζώνες υψηλής τηλεθέασης. Επιπλέον, θα γίνει δυναμική καμπάνια σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και σε μεγάλα site του διαδικτύου, στο Google και στο Facebook.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Εξετάσεις Γλωσσομάθειας ESB Μαΐου 2024: Αιτήσεις – Προθεσμίες
    Εξετάσεις Europalso: Γιατί είναι σημαντικές για τους μαθητές
    Εξετάσεις ESB, CAMBRIDGE, IFG, GOETHE Μάϊος 2024: Εγγραφές – Διαδικασία – Προθεσμίες
    - Advertisment -

    Τελευταία Νέα

    Γραφείο Εξετάσεων