fbpx
More
    ΑρχικήΕιδήσειςΕπιστολή προς Πρόεδρο Δημοκρατίας για ΦΠΑ 23%

    Επιστολή προς Πρόεδρο Δημοκρατίας για ΦΠΑ 23%

    Κύριε Πρόεδρε,

    Με κατάπληξη και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε την πρόθεση της νέας Κυβέρνησης να παραμείνει ο ΦΠΑ στην Εκπαίδευση. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι οι υποσχέσεις για «δίκαιη» κατανομή των νέων φόρων σημαίνουν την επιβάρυνση των φτωχών οικογενειών που πληρώνουν από το υστέρημά τους για να μορφώσουν τα παιδιά τους.

    Που πήγαν, κ. Πρόεδρε, οι προεκλογικές σας δεσμεύσεις για κατάργηση του μέτρου που εσείς χαρακτηρίσατε «λάθος» και «άδικο»; Προς τι η διόρθωση του «λάθους» της σελ. 35 του έντυπου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ; Οι ερωτήσεις είναι ρητορικές και οι απαντήσεις γνωστές. Ο αμφίσημος πολιτικός λόγος (ότι δηλ. ΔΕΝ υπήρξε σαφής δέσμευση), η δήθεν επιμονή των θεσμών και η σωτηρία της Πατρίδας αποτελούν δυστυχώς γνωστά και διαχρονικά επιχειρήματα όλων των κομμάτων που υπόσχονται πριν τις εκλογές και ξεχνάνε μετά.

    Δυστυχώς οι εγγραφές του τρέχοντος σχολικού έτους επιβεβαίωσαν σε μεγάλο βαθμό τους φόβους μας. Μαθητές μας κατέφυγαν στη μαύρη αγορά των ιδιαίτερων μαθημάτων, πολλά Κέντρα Ξένων Γλωσσών διέκοψαν τη λειτουργία τους, τα παράνομα «οικοδιδασκαλεία» και «γκρουπάδικα» πολλαπλασιάστηκαν και αναπόφευκτα έγιναν μειώσεις προσωπικού.

    Εν τω μεταξύ οι γονείς αποφεύγουν να καταβάλλουν ΦΠΑ (ή ακόμη και να πληρώσουν δίδακτρα). Έχουν πιστέψει, δυστυχώς, λόγω και της μεγάλης δημοσιότητας, τη δέσμευση των κομμάτων και τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Οικονομικών για δίμηνη αναστολή του μέτρου με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

    Πολύ φοβόμαστε ότι αργά ή γρήγορα ο τελικός απολογισμός θα είναι η καταστροφή του κλάδου των Κέντρων Ξένων Γλωσσών, χωρίς ουσιαστικό όφελος για τα Δημόσια έσοδα (απώλεια φόρων και εισφορών).

    Και ακόμη πρέπει να γνωρίζετε ότι τα ακριβά πλέον δίδακτρα μετατρέπουν την Ξενόγλωσση Εκπαίδευση, που μέχρι χθες ήταν προσιτή σε όλους, σε «ταξική» που θα απευθύνεται μόνο στους «έχοντες». Εκτός εάν θεωρείτε ότι οι 600000 μαθητές που φοιτούν στα ΚΞΓ της χώρας είναι παιδιά εύπορων οικογενειών.

    Κύριε Πρόεδρε,

    Απαιτούμε την κατάργηση του ΦΠΑ στα δίδακτρα, όπως δεσμευτήκατε ότι θα πράξετε μετά τις εκλογές. Αν κρίνετε ότι η νομοθετική ρύθμιση θα καθυστερήσει πέραν της 16ης Οκτωβρίου παρακαλούμε να εκδοθεί ΑΜΕΣΑ η ΠΝΠ για αναστολή του μέτρου ώστε να υπάρξει ικανός χρόνος μέχρι την ψήφιση του νόμου που θα το καταργεί.

    Με κάθε τιμή
    Για το Διοικητικό Συμβούλιο

    Ο Πρόεδρος                                               Ο Γενικός Γραμματέας

    Γεώργιος Ζηκόπουλος                             Γεώργιος Παπαβαρσάμης

    Πατήστε εδώ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Εξετάσεις Γλωσσομάθειας ESB Μαΐου 2024: Αιτήσεις – Προθεσμίες
    Εξετάσεις Europalso: Γιατί είναι σημαντικές για τους μαθητές
    Εξετάσεις ESB, CAMBRIDGE, IFG, GOETHE Μάϊος 2024: Εγγραφές – Διαδικασία – Προθεσμίες
    - Advertisment -

    Τελευταία Νέα

    Γραφείο Εξετάσεων