fbpx
More
    ΑρχικήΕιδήσειςΓραφείο Εκπαίδευσης - ΕιδήσειςΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ: «ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ»

    ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ: «ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ»

    Στα πλαίσια της κοινωνικής και εταιρικής του ευαισθησίας, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών αποφάσισε να αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να καταστεί ασφαλέστερη η πλοήγηση των νέων μας στο διαδίκτυο. Αδιαμφισβήτητο είναι το γεγονός ότι το ποσοστό των παιδιών εφηβικής και προεφηβικής ηλικίας που χρησιμοποιούν τον παγκόσμιο ιστό συνεχώς αυξάνεται. Σύμφωνα δε και με τις ανησυχητικές έρευνες των τελευταίων ετών, οι ειδικοί διαβεβαιώνουν ότι ο κυβερνοχώρος εγκυμονεί, από τη φύση του, πολλαπλούς κινδύνους.

    Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, αλλά και με δεδομένο τον ευαίσθητο ψυχισμό των παιδιών, το Europalso θεωρεί ότι σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, υπάρχει ανάγκη για σωστή καθοδήγηση και ενημέρωση γονιών. Μόνο έτσι πιστεύουμε ότι μπορούν να αποφευχθούν μια σειρά από ψυχοκοινωνικές παθογένειες.

    Ο εθισμός στο διαδίκτυο, ο εκφοβισμός, η παρενόχληση και η κακόβουλη υποκλοπή προσωπικών στοιχείων και δεδομένων, αποτελούν μερικά μόνο παραδείγματα από τα πολλαπλά προβλήματα που μπορούν να αντιμετωπίσουν οι νεώτερης ηλικίας χρήστες του διαδικτύου.

    Για τους παραπάνω λόγους σας ανακοινώνουμε ότι ξεκινάμε ενημερωτική εκστρατεία, με διαλέξεις εντός των χώρων των Κέντρων Ξένων Γλωσσών που θα απευθύνονται κυρίως σε γονείς και κηδεμόνες.

    Με το γενικό τίτλο: «Ασφαλής Πλοήγηση των Παιδιών στο Διαδίκτυο: Η ’γνοια Βλάπτει Σοβαρά την Οικογένεια», η σειρά αυτών των ενημερώσεων προγραμματίζεται να γίνει σε συνεργασία με δήμους και με ειδικά καταρτισμένη επί του θέματος εισηγήτρια. Το περιεχόμενο των παρουσιάσεων θα καλύπτει, ουσιαστικά, δύο βασικούς άξονες:

    Με ποιο τρόπο οι νέοι θα μπορούν να επισκέπτονται με ασφάλεια το διαδίκτυο,

    1. με ενέργειες που θα κάνει οι ίδιοι, ως χρήστες, αλλά και
    2. μέσω μια σειράς μέτρων που μπορεί να λαμβάνει η οικογένεια

     

    Στόχος των ενημερώσεων, είναι να προσφέρουν γρήγορες και πρακτικές λύσεις σε όσους επιθυμούν να ακολουθήσουν από κοντά τη ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Εξετάσεις Γλωσσομάθειας ESB Μαΐου 2024: Αιτήσεις – Προθεσμίες
    Εξετάσεις Europalso: Γιατί είναι σημαντικές για τους μαθητές
    Εξετάσεις ESB, CAMBRIDGE, IFG, GOETHE Μάϊος 2024: Εγγραφές – Διαδικασία – Προθεσμίες
    - Advertisment -

    Τελευταία Νέα

    Γραφείο Εξετάσεων