fbpx
More
    ΑρχικήΕιδήσειςΓραφείο ΕξετάσεωνΕξετάσεις γλωσσομάθειας: Τα 14 σημεία υπεροχής του ESB

    Εξετάσεις γλωσσομάθειας: Τα 14 σημεία υπεροχής του ESB

    Επιμέλεια: Europalso

    1. Συνεργασία με το Department for Education

    Το ESB υπάρχει από το 1955 και η αποστολή του είναι να επισκέπτεται δημόσια σχολεία της Αγγλίας και της Σκωτίας και να διδάσκει στους μαθητές τεχνικές debating, listening and public speaking. Κάθε τάξη, βέβαια, προσεγγίζεται διαφορετικά, ανάλογα με το ηλικιακό επίπεδο, από τα πολύ μικρά παιδιά έως τα μεγάλα του Λυκείου. Οι πιστοποιήσεις που προσφέρονται έχουν το κύρος του υπουργείου παιδείας της Βρετανίας με το οποίο και συνεργάζεται ο φορέας (υπάρχει σχετική σήμανση στο διαφημιστικό φυλλάδιο του ESB όπου φέρει το λογότυπο Department for Education).

    2. Είναι αναγνωρισμένο από το UCAS

    Το UCAS είναι ο κρατικός οργανισμός ο οποίος προωθεί τα βρετανικά πανεπιστήμια στο εξωτερικό διοργανώνοντας ημερίδες ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο.

    Υπάρχει εγχειρίδιο που έχει εκδώσει το UCAS και εκεί περιλαμβάνονται τα πιστοποιητικά τα οποία αναγνωρίζει και προτείνει στα Βρετανικά πανεπιστήμια. Το εγχειρίδιο, φυσικά, περιλαμβάνει και την σχετική καταχώριση για το ESB.

    3. Αναγνώριση στην Ελλάδα

    Το ESB δεν είναι μόνο αναγνωρισμένο από τον ΑΣΕΠ αλλά και από το Υπουργείο Παιδείας το οποίο δίνει στους επιτυχόντες επάρκεια διδασκαλίας έστω και αν, υπό τις παρούσες συνθήκες, έχει ανασταλεί η χορήγηση τους.

    4. Αναγνώριση από το Ofqual

    Το ESB είναι ένα Βρετανικού τύπου πτυχίο αναγνωρισμένο από το Ofqual, τον οργανισμό που επιβλέπει τους βρετανικούς φορείς εξετάσεων και επιβλέπει το επίπεδο και την καταλληλότητα του πιστοποιητικού.

    Επίσης, αφού πολλά παιδιά ενδιαφέρονται για σπουδές στο εξωτερικό, και μάλλον θα χρειαστεί να δώσουν IELTS, το ESB αποτελεί την καλύτερη προετοιμασία για τέτοιου είδους εξετάσεις, εξετάσεις δηλαδή που δίνουν έμφαση στην εμβάθυνση στα κείμενα και όχι στην ταχύτητα των απαντήσεων.

    5. Αξιοπιστία επιπέδου Πανελλαδικών εξετάσεων

    Το κύρος των εξετάσεων διασφαλίζεται εφαρμόζοντας ένα σύστημα παρόμοιο με αυτό των Πανελλαδικών εξετάσεων. Από τα θέματα που παραδίδονται σφραγισμένα με τη συνδρομή εταιρείας φύλαξης (security) και αποσφραγίζονται παρουσία του διευθυντή σχολείου και του υπεύθυνου εξετάσεων, μέχρι και την επιτήρηση στις τάξεις όπου εφαρμόζεται η αναλογία 2 επιτηρητές-καθηγητές ανά 20 μαθητές.

    6. Φιλικό προς τα παιδιά

    Το γεγονός ότι το ESB δραστηριοποιείται μέσα στα Βρετανικά σχολεία έχει μεγάλη σημασία για όλους μας. Αποτελεί το μοναδικό οργανισμό ο οποίος συντάσσει θέματα εξετάσεων (ειδικά όσον αφορά την έκθεση και τα προφορικά) αφουγκραζόμενος  τις τάσεις, τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της νεολαίας, κάτι που δεν είναι εφικτό για άλλους εξεταστικούς φορείς που δεν έχουν τόσο άμεση πρόσβαση στις τάσεις και απαιτήσεις της σημερινής νεολαίας.

    Γι αυτό το λόγο οι εξετάσεις ESB επιβεβαιώνουν συνεχώς τη φήμη τους ως τις πιο φιλικές για τους μαθητές.

    7. Ευέλικτος τρόπος εξέτασης

    Όταν συντάσσει κάποιος διαγώνισμα ξένης γλώσσας σημαντικό ρόλο παίζει η φιλοσοφία του απέναντι στην εξέταση και τον εξεταζόμενο. Οι εξετάσεις πρέπει να στοχεύουν στο να βγάλουν από τον μαθητή τον καλύτερο του εαυτό και έτσι να αποτυπώσει ρεαλιστικά αυτά που πραγματικά ξέρει.

    Στο ESB, κατά τη διάρκεια της εξέτασης, δίνονται στα παιδιά και τα 3 parts μαζί  (Reading, Use of English και Writing) και έτσι έχουν την ευελιξία να διαλέξουν τα ίδια με ποια σειρά θα ασχοληθούν με το κάθε γνωστικό αντικείμενο, ανάλογα με τις δυνατότητες τους και το πόσο χρόνο χρειάζονται για το καθένα.

    Έτσι οι μαθητές νιώθουν ότι έχουν τον  έλεγχο της εξέτασης με αποτέλεσμα να μειώνεται το άγχος τους.

    8. Mock interviews – Προσομοίωση προφορικής εξέτασης

    Κάτι που έχει εκτιμηθεί ιδιαίτερα από μαθητές, ιδιοκτήτες ΚΞΓ και γονείς είναι ότι το ESB δίνει τη μοναδική ευκαιρία στους μαθητές των σχολείων μας να απαλλαγούν από το άγχος των προφορικών εξετάσεων διοργανώνοντας, σε πανελλαδικό επίπεδο, εξετάσεις προσομοίωσης, ενημερώνοντας ταυτόχρονα τους φροντιστηριούχους για την απόδοση του κάθε μαθητή ξεχωριστά.

    Με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά όχι μόνο αποκτούν αυτοπεποίθηση που επηρεάζει αποφασιστικά την πορεία τους στην προφορική εξέταση, αλλά η αυτοπεποίθηση αυτή επηρεάζει θετικά και την απόδοση τους και στις γραπτές εξετάσεις.

    9. Δωρεάν επανεξέταση

    Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε το γεγονός ότι οι γονείς δεν θα χρειαστεί να επιβαρυνθούν οικονομικά σε περίπτωση αποτυχίας του παιδιού τους, καθώς το παιδί θα έχει την ευκαιρία να επανεξετάζεται συνεχώς μέχρι να πάρει το πτυχίο του είναι ακόμα ένα ατού του πτυχίου που είναι αξιοσημείωτο.

    10. Ειδική μέριμνα

    Το ESB λαμβάνει ειδική μέριμνα για μαθητές με δυσλεξία, δίνοντας 25% περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσουν τις γραπτές τους εξετάσεις.

    Επίσης διατίθενται: copier ειδικά για τους μαθητές που για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορούν να γράψουν, θέματα σε μέγεθος Α3 για μαθητές με διαταραχές όρασης, καθώς και θέματα σε σύστημα Braille​ για μαθητές με τύφλωση. Ειδική μέριμνα υπάρχει επιπλέον και για μαθητές με αναπηρία, προβλήματα ακοής, ακόμα και με αυτισμό ή asperger.

    11. Past Papers – θέματα προηγούμενων ετών

    Στο ESB τα θέματα δεν ανακυκλώνονται, με αποτέλεσμα όλα τα θέματα περασμένων ετών να γίνονται διαθέσιμα, είτε μέσω της ιστοσελίδας του Europalso, είτε με δωρεάν ταχυδρομική αποστολή μέσω του Συνδέσμου. Έτσι οι μαθητές μπορούν να έχουν πραγματική αίσθηση του επιπέδου των εξετάσεων και να προετοιμάζονται κατάλληλα.

    12. Το ESB ενισχύει την τοπική κοινωνία.

    Tο ESB διεξάγεται σε πάνω από 100 εξεταστικά κέντρα και σχεδόν όλα είναι σχολικές μονάδες. Συνεπώς τα χρήματα για το ενοίκιο του χώρου ενισχύουν την σχολική επιτροπή. Επίσης, ο διευθυντής, οι καθηγητές, ακόμα ακόμα και το προσωπικό καθαρισμού του σχολείου αμείβονται, γεγονός που επιτρέπει σε όσους εργάζονται για τις εξετάσεις να εκτελούν το έργο τους αξιοπρεπώς.

    13. Συμμετοχή μαθητών μόνο από νόμιμα ΚΞΓ και καθηγητές που ασκούν νόμιμα το επάγγελμα της διδασκαλίας.

    Το EUROPALSO είναι ένας φορέας που εκπροσωπεί ταυτόχρονα και ιδιοκτήτες ΚΞΓ. Διασφαλίζει τα συμφέροντα τους, αποδεχόμενος μαθητές από νόμιμα ΚΞΓ και μαθητές των οποίων οι καθηγητές μπορούν να  προσκομίσουν έναρξη επιτηδεύματος και άδεια διδασκαλίας.

    14. Εκπαίδευση και Μετεκπαίδευση Μελών και Γονέων 

    Ο Σύνδεσμος, όντας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, μπορεί και επιστρέφει τις περισσότερες παροχές στους συναδέλφους και στους καθηγητές τους με τη μορφή υπηρεσιών: επιμορφωτικά σεμινάρια, συμβουλευτική υποστήριξη σε λογιστικά, φορολογικά, συνταξιοδοτικά και τραπεζικά θέματα.

    Έτσι, η επιλογή των εξετάσεων ESB προσφέρει δωρεάν εκπαίδευση και συμβουλευτική σε όλους μας, γνώσεις και πληροφορίες που για να αποκτούσαμε διαφορετικά, θα χρειαζόταν, ο καθένας μας ξεχωριστά, να επενδύσει πολλά πολλά χρήματα.

    Συνοψίζοντας, το ESB είναι ένα πτυχίο με κύρος, αναγνωρισμένο από όλους τους κατάλληλους οργανισμούς και ταυτόχρονα προσαρμοσμένο στους Έλληνες μαθητές, οι οποίοι φτάνουν να πιστοποιούνται για την άριστη γνώση την αγγλικών τους σε ηλικίες 14 έως 16 ετών.

    Συνεπώς, είναι μία επιλογή που κάθε γονιός και φροντιστηριούχος μπορεί να εμπιστευτεί με σιγουριά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Εξετάσεις Γλωσσομάθειας ESB Μαΐου 2024: Αιτήσεις – Προθεσμίες
    Εξετάσεις Europalso: Γιατί είναι σημαντικές για τους μαθητές
    Εξετάσεις ESB, CAMBRIDGE, IFG, GOETHE Μάϊος 2024: Εγγραφές – Διαδικασία – Προθεσμίες
    - Advertisment -

    Τελευταία Νέα

    Γραφείο Εξετάσεων