fbpx
More
    ΑρχικήΕιδήσειςΓραφείο Μελών - ΕιδήσειςΕγκύκλιος 6/11/20: Διευκρινήσεις για τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών

    Εγκύκλιος 6/11/20: Διευκρινήσεις για τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών

    Διευκρινήσεις για τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών

    • Τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών βρίσκονται σε αναστολή και δύνανται να συνεχίσουν τη λειτουργία τους αποκλειστικά και μόνο με τηλε-εκπαίδευση για όλους τους μαθητές τους.
    • Οι ιδιοκτήτες έχουν την επιλογή, εφόσον το επιθυμούν, να βγάλουν μέρος (ή όλο) το προσωπικό τους σε προσωρινή αναστολή με δεδομένο ότι ο ΚΑΔ των ΚΞΓ είναι στους ΚΑΔ των πληττόμενων του Απριλίου.
    • Εκτός από τους καθηγητές, μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται στο κέντρο ξένων γλωσσών και οι γραμματείς και οι καθαριστές, εκτός και αν ο ιδιοκτήτης ΚΞΓ τους βγάλει σε προσωρινή αναστολή.
    • Οι καθηγητές μπορούν να παράσχουν την εργασία τους από όποιον χώρο επιλέξει ο ιδιοκτήτης, δηλαδή είτε από το σπίτι τους ή από το ΚΞΓ. Για όσους προσφέρουν τηλε-εκπαίδευση από το σπίτι, θα πρέπει να συμπληρωθεί το έντυπο Ε4.1 πριν την έναρξη της εργασίας.
    • Σχετικά με την υποχρέωση των επιχειρήσεων να βγάλουν το 50% του προσωπικού σε τηλε-εργασία, δεν ισχύει για την εκπαίδευση, και άρα ούτε για τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών.
    • Αναφορικά με τις βεβαιώσεις κυκλοφορίας για τη μετακίνηση των εργαζομένων αλλά και των ιδιοκτητών ΚΞΓ χρησιμοποιείται η βεβαίωση άδειας κυκλοφορίας από το Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ (πρόσβαση από το: eservices.yeka.gr). Θα πρέπει να αναζητήσετε τη σχετική βεβαίωση (π.χ. εργαζόμενου, αυτό-απασχολούμενου, ελεύθερου επαγγελματία). Δύναται να χρησιμοποιηθεί και η χειρόγραφη βεβαίωση τύπου Α΄ που μπορείτε να εκτυπώσετε από το forma.gov.gr.
    • Για τη μετακίνηση των συγγενών Α’ βαθμού, που εξαιρούνται από την υποχρεωτική ασφάλιση στο ΙΚΑ, η βεβαίωση κυκλοφορίας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είναι η χειρόγραφη, τύπου Α’ από το forma.gov.gr
    • Τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών δικαιούνται μείωση ενοικίου 40% στα επαγγελματικά τους ακίνητα.
    • Δίνεται η δυνατότητα αναστολής πληρωμής των δόσεων ρυθμισμένων φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών, πληρωτέων το μήνα Νοέμβριο. Δεν συμπεριλαμβάνονται οι δόσεις Φόρου Εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ.
    • Συνεχίζεται η αναστολή πληρωμής δόσεων τραπεζικών δανείων, με βάση τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου, σε συνεννόηση με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, έως το τέλος του έτους.

    Συνάδελφοι,

    Kαλή δύναμη σε όλους μας.

    Για το Διοικητικό Συμβούλιο

    Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας
    Γεώργιος Ζηκόπουλος Έφη Θεοχάρη

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Εξετάσεις Γλωσσομάθειας ESB Μαΐου 2024: Αιτήσεις – Προθεσμίες
    Εξετάσεις Europalso: Γιατί είναι σημαντικές για τους μαθητές
    Εξετάσεις ESB, CAMBRIDGE, IFG, GOETHE Μάϊος 2024: Εγγραφές – Διαδικασία – Προθεσμίες
    - Advertisment -

    Τελευταία Νέα

    Γραφείο Εξετάσεων