fbpx
More
    ΑρχικήΕιδήσειςΓραφείο Μελών - ΕιδήσειςΕπιστρεπτέα Προκαταβολή 4: Επιστολή διαμαρτυρίας Europalso για την περιοριστική παράμετρο αριθμού εργαζομένων...

    Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4: Επιστολή διαμαρτυρίας Europalso για την περιοριστική παράμετρο αριθμού εργαζομένων 1 Σεπτεμβρίου

    Αρ. Πρωτ: 38318/5Σ/2020

    Αθήνα, 18 Νοεμβρίου 2020

    Προς:   κ. Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

    κ. Χρήστος Σταϊκούρας, Υπουργός Οικονομικών

    Θέμα:             Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4

    Αξιότιμοι,

    Είμαστε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Καθηγητών-Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (Π.Σ.Κ.Ι.Κ.Ξ.Γ.) και εκπροσωπούμε 2800, μέλη και συνεργαζόμενα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, 20.000 εργαζόμενους και 300.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα.

    Είμαστε, ένας κλάδος υψηλής προστιθέμενης αξίας, με νόμιμες επιχειρήσεις που πολλές φορές αποτελούν παράδειγμα μικροεπιχειρηματικότητας, βάναυσα χτυπημένος από την οικονομική κρίση των τελευταίων ετών και την υποχρεωτική αναστολή της λειτουργίας των Κέντρων μας τον Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο και τώρα το Νοέμβριο, λόγω πανδημίας. Επιπλέον, συνεχίζεται η ανεξέλεγκτη μάστιγα των μαύρων ιδιαιτέρων μαθημάτων και των παράνομων οικοδιδασκαλείων που ασκούν αθέμιτο ανταγωνισμό εις βάρος των νόμιμων επιχειρήσεων μας, παρά τις προτάσεις-λύσεις που σας έχουμε επανειλημμένως καταθέσει.

    Και η κυβέρνηση συνεχίζει να αγνοεί τόσο τη σημασία του κλάδου μας, όσο και τα ζητήματα που τον αφορούν.

    Το νέο πρόγραμμα επιστρεπτέας προκαταβολής 4 θέτει ουσιαστικά εκτός ενίσχυσης τις επιχειρήσεις μας εφόσον έχει ως βασική, περιοριστική παράμετρο τον αριθμό των εργαζομένων όπως αυτός έχει διαμορφωθεί κατά την 1 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους. Δηλαδή, δεν λαμβάνει υπόψιν τον κλάδο των ΚΞΓ που ξεκινούν τη λειτουργία τους από 1η Σεπτέμβρη προβαίνοντας σε σταδιακές προσλήψεις, με το μεγαλύτερο μέρος αυτών να λαμβάνουν χώρα 15 – 30 Σεπτεμβρίου, που ξεκινούν τα μαθήματα.

    Ζητάμε, στο πρόγραμμα επιστρεπτέας προκαταβολής 4, να ληφθεί υπόψη ο αριθμός εργαζομένων των επιχειρήσεών μας από 1 – 20 Σεπτεμβρίου, και όχι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ την ημέρα της 1η Σεπτεμβρίου.

    Είμαστε βέβαιοι ότι κατανοείτε την κατάφωρη αδικία εις βάρος του κλάδου μας και θα προβείτε σε σχετικές ενέργειες άμεσα.

    Για το Διοικητικό Συμβούλιο

    Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας
    Γεώργιος Ζηκόπουλος Έφη Θεοχάρη

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Εξετάσεις Γλωσσομάθειας ESB Μαΐου 2024: Αιτήσεις – Προθεσμίες
    Εξετάσεις Europalso: Γιατί είναι σημαντικές για τους μαθητές
    Εξετάσεις ESB, CAMBRIDGE, IFG, GOETHE Μάϊος 2024: Εγγραφές – Διαδικασία – Προθεσμίες
    - Advertisment -

    Τελευταία Νέα

    Γραφείο Εξετάσεων